04.10.2010, 23:42
|
 |
Yayın Kurulu Üyesi
|
|
Yorumlar: 325
|
|
Said-i Nursi’nin hayatını anlatan film 'Hür Adam'...
Said-i Nursi’nin hayatını anlatan 'Hür Adam' filmi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever’in yaptığı, 7 Ocak’ta vizyona girecek olan film, pek çok tartışmayı yeniden gündeme getirmeye aday. Filmin 'bir insan' filmi olduğunu belirten Tanrısever, en çok ses getirecek sahnelerinin başında ise Atatürk ve Nursi’nin karşılaştıkları sahne olacağını söyledi.
Vatan'ın haberine göre Tanrısever, çekimleri sekiz hafta süren filmde Said-i Nursi’nin hayatının tamamının anlatılmaya çalışıldığını belirtti. Senaryosunu Ahmet Çetin ve Mehmet Uyar’la birlikte yazdıklarını söyleyen Tanrısever, "Said-i Nursi’yle ilgili 6 bin sayfa kitap okudum, 20 farklı kitaptan faydalandım, değişik yazarlar ve fikirlerden bir ortak akıl oluşturdum. Bu film Gandi’den, Çağrı’dan etkileyici." Dedi..
Atatürk'le Said-i Nursi karşılaşacak! - Habertürk
Said-i Nursi’nin hayatını anlatan film 'Hür Adam', çok ses getirecek.. (Miş!)
Bak seen !..
Fethullah GÜLEN Filme onay vermiş !.. (!?)
Filmde Said-i Nursi, kendilerine katılmasını isteyen Şeyh Sait ve isyancılara "Yüzlerce yıldır bizi idare eden bu Türkler bundan sonra da bizi idare edecektir. Eğer menfi insanlar varsa onlarla mücadele edin ama Türklere kılıç çekmek haramdır" diyor..... Muş!..
Yani, Nursi’nin “birleştirici (!) fikirleri filmde pek çok sahnede yer alıyor" ... Muş!..
Tanrısever, “filmin Kürt sorununun çözümüne büyük katkı yapacağını” iddia ediyor!..
(E..ee… Yapacaktır haliyle, ne diyeyim ki şimdi!)
Ben size bir şey söyleyeyim mi arkadaşlar...
Bunların tamamı da, bir tür Kürt sempatisi ve dolaylı olarak, Fethullah Gülen sempatisi yaratmak adına yapılmaktadır..
Yani özetleyecek olursak; hem Said-i Nursi’yi aklamak, hem Nurculuğun reklamını yapmak ve hem de Fethullah Gülen’in yakın bir tarihte Türkiye’ye gelmesi için yapılan (ön) ayak çalımlarından başka bir şey değildir bu!..
İnsan beyni çok karışık ve gizemlidir..
Bir yalanı, kişi kendi kendine otuz - kırk kere söylediği takdirde, bir süre sonra; O kişinin kendisini bile “O konunun yalan olduğuna” inandıramazsınız!..
Lütfen kendinize bir kez olsun sorun:
Tam da Tarikatların ve Cemaatlerin tamamen deşifre olduğu şu günlerde, ‘Cemaatin Türkiye siyasetini yönlendirdiği’ iddialarının ortaya atıldığı günleri yaşarken; bu film bize ne demek istemektedir!?..
Hep söyledim, yine tekrarlayacağım…
Plan proje tıkır tıkır işlemektedir..
Yapılmakta olan bu film bile, “insanları gelecek günlere hazırlama” operasyonundan başka bir şey değildir.. Yani, “beyin uyuşturma çalışmasından başka bir halt değildir..”
Semra KILINÇ
01 Ekim 2010
|