HABER POTASI

"Memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!.." M. Kemal Atatürk
Bekleyiniz...

Geri git   HABER POTASI > Yaşam Potası > Düşündüren Yazılar

Konuya Yorumunuz..

Bağlantı Adresi (link) Seçenekler
  #1 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 08.01.2011, 00:04
M. Şükrü ŞEKER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genel Yönetici

Yorumlar: 286
Standart GÜNAYDIN! 'Banu AVAR'

GÜNAYDIN!

7.Ocak.2011

Amerika'nın Sesi radyosu (Voice of America), Milliyet Sabah gibi gazeteler ve ABD büyükelçiliği sitesinde çıkan haberler, Amerikalı 'görevlilerin' geldiği geleceği, fazlalaşacağı müjdesini uzun zaman önce vermişti.

Onlar 60 yıldır zaten içtiğimiz sudaydı, ekmeğimizde, tütünümüzde, pamuğumuzdalardı. Telefonumuzun ahizesinde, petrolümüzde, borumuzda, demir çeliğimizdeler!

Ya pek saf ya da toptan kasıtlı olmalılar....merak ediyorum birileri hala Amerikalıların Türklere pek düşkün oldukları için mi Türkiye'nin dört bir yanında taze beyinlere 'eğitmenlik' yaptığını düşünüyorlar?

60 yıldır eğitim sistemimizin kılcal damarlarındalar!

Türklere olan sevdaları nedeniyle mi, Adalet bakanlığı'nda 'danışman' oluyor ve tüm adalet sistemimizle oynuyor Amerikalı memurlar...?

Türklere olan büyük aşklarından mı tüm medyada aktif görev almaları, kimliksizleştirme ve kültürsüzleştirme ve hatta dinsizleştirme çabaları?

Bırakalım tahmin yürütmeyi. Amerikalılar uzun yıllar önce neyi hedeflediklerini anlatmışlardı:

'Batılı sosyal bilimciler ve istihbarat kuruluşları, uzum zamandır Türkiye üzerine yoğunlaşmışlardır. Türkiye, BATILI KALIPTA 'Geliştirme' teknikleri sınanacak canlı bir laboratuardır.!'

(Christopher Simpson: Üniversiteler, Amerikan İmparatorluğu ve Soğuk savaş Döneminde Para ve Siyaset- Oltada balık Türkiye Emin Değer)

Ve bir açıklama daha!

1975 yılı. Richard PODOL AID (Uluslararası Kalkındırma Örgütü) uzmanı.. Amirlerine yolladığı Türkiye raporunda bakın neler diyor:

“Yirmi yıldan fazla bir zamandır Türkiye’de faaliyette bulunan Amerikan yardım programı bir zamandan beri meyvelerini vermeye başlamıştır. Önemli mevkilerde Amerikan eğitimi görmüş bir Türk’ün bulunmadığı bir Bakanlık ya da bir İktisadi Kamu Kuruluşu hemen hemen kalmamıştır. Bu kimseler halen bulundukları örgütte ‘ilerici güç’ niteliğini taşımaktadır. Genel müdür ve müsteşarlık mevkilerinden daha büyük görevlere kısa zamanda geçmeleri beklenir. AID bütün gayretleri bu gruba yöneltilmelidir.

Geniş ölçüde Türk idarecilerini indoktrine etmek gerekir. Burada özellikle orta kademe yöneticiler üzerinde durmak yerindedir. Amaç, bunlara yeni davranışlar kazandırmaktır. Bu grubun yakın gelecekte yüksek sorumluluklar mevkilerine geçecekleri düşünülürse, bütün gayretlerin bu kimseler üzerinde toplanması mantık açısından doğrudur.”

Üniversiteler, ilk öğretim ve hatta anaokulları bugün Sivil Örümceğin ağındadır...

Günaydın!

Banu AVAR

__________________________________________________ __________________________________________________ __________
1 Eylülde Amerikan ve Türk basın yayın organlarında ve ABD elçiliği sitesinde yeralan haber dikkatle incelenmelidir.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________

1 Eylül 2010

Fulbright ve YÖK'ün Ortak Projesi: 'İngilizce Öğreten Asistanlar'

Fulbright Komisyonu ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ilk ortak sponsorluk projelerinde 54 Amerikalı genci, aralarında Rize, Denizli, Konya ve Balıkesir olmak üzere 37 şehirde İngilizce öğretmek üzere Türkiye’ye getiren yeni bir program başlatıyor. ‘İngilizce Öğreten Asistanlar’ olarak nitelenen genç Amerikalılar, Türkiye’de 10 ay süreli İngilizce hazırlık programlarında çalışacak.

Fulbright ve YÖK'ün Ortak Projesi: 'İngilizce Öğreten Asistanlar' | Haberler | Turkish

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI FULBRIGHT İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve Fulbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma çerçevesinde toplam 54 İngilizce öğretim elemanı asistanı (ETA- English Teaching Assistant) 2010-2011 öğretim yılında ülkemizdeki yeni açılan üniversitelerimizde (son 4 yıl içinde açılmış olan) görevlendirilecektir. Bu öğretim elemanı asistanlarının 46’sinin aylık ödemesi YÖK, 8 adedinin aylık ödemesi de Fulbright tarafından karşılanacaktır.

Programın Amacı: Ülkemizde yükseköğretimde verilen İngilizce Dili Eğitimi derslerine destek olunması ve özellikle de yeni açılan üniversitelerimizdeki İngilizce öğretim elemanı sıkıntısına çözüm olması amacıyla, anadili İngilizce olan Amerikan vatandaşı üniversite mezunu bu kişiler mevcut İngilizce öğretim elemanlarımıza yardımcı olmak üzere yardımcı öğretim elemanı sıfatıyla görevlendirileceklerdir. Bu program ile hedeflenen, öğrencilerin:

İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi, Anadili İngilizce olan bir kişi ile pratik yapabilmeleridir.

Bu programla hedeflenen, İngilizcenin Dil öğretiminde güncel olan iletişimsel yaklaşımla, dilin etkileşim kurarak ve konuşarak öğretildiği bir yöntem ile öğrencilere sunulmasıdır.

Programın Uygulanması: İngilizce öğretim elemanı asistanları Türkiye’ye Eylül 2010’da gelmişlerdir. Öncelikle Ankara’da gerçekleştirilecek olan 2 haftalık oryantasyon eğitimine dahil olmuş, sonrasında görevlendirildikleri üniversitelere yerleştirilmişlerdir.

Tablo 1. İngilizce Öğretim Elemanlarının Üniversitelere göre dağılımı.

ÜNİVERSİTE/ADET
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: 1

Ahi Evran Üniversitesi: 1

Aksaray Üniversitesi: 2

Amasya Üniversitesi: 2

Artvin Çoruh Üniversitesi: 1

Atatürk Üniversitesi: 1

Balıkesir Üniversitesi: 1

Bartın Üniversitesi: 2

Bayburt Üniversitesi: 1

Bilecik Üniversitesi: 1

Bozok Üniversitesi: 1

Çankırı Karatekin Üniversitesi: 1

Düzce Üniversitesi: 2

Erciyes Üniversitesi: 1

Erzincan Üniversitesi: 1

Gaziantep Üniversitesi: 4

Giresun Üniversitesi: 2

Gümüşhane Üniversitesi: 1

Hitit Üniversitesi: 1

Iğdır Üniversitesi: 1

Karabuk Üniversitesi: 2

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi: 2

Kastamonu Üniversitesi: 2

Kırklareli Üniversitesi: 1

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi: 2

Namık Kemal Üniversitesi: 2

Nevşehir Üniversitesi: 2

Ondokuz Mayıs Üniversitesi: 1

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi: 1

Pamukkale Üniversitesi : 1

Rize Üniversitesi: 2

Selçuk Üniversitesi: 1

Sinop Üniversitesi: 2

Süleyman Demirel Üniversitesi: 1

Uşak Üniversitesi: 2

Yalova Üniversitesi: 1

Yüzüncü Yıl Üniversitesi: 1

TOPLAM: 54

Eklenen Resim Ön İzlemesi

Konuya Yorumunuz..

KONUYU BU SİTELERDE PAYLAŞABİLİRSİNİZ..

Seçenekler

Haber Potası'nda Yapabilecekleriniz.
Konu açabilme:Hayır
Yorum yazabilme: Hayır
Resim ve yazı yükleyebilme:Hayır
Konu ve Yorumlarınızı düzeltebilme:Hayır

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

En son giriş saatiniz: 17:23

Gizlilik Policesi - Privacy Policy

UYARI: Haber Potası kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vs. materyal ve ürünleri kullanamazlar. Forum kullanıcı ve yazarlarının, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vs. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları; İlgili yazıyı yazan, yasayı ihlal eden forum kullanıcılarına rücu edilecektir.

Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2008-2010 Haber Potası - Telif Hakları HABER POTASI'na Aittir