![]()
|
|
|
|
|
|
|
|||
|
Uzun zaman olmuş uğramayalı, son giriş tarihime baktım da nerdeyse bir yıl olacakmış. Şifremi bile zor hatırladım ama sadece burdan değil, üyesi bulunduğum tüm sitelerden kopmuştum uzunca bir süredir.
Nefes almak için bile durmadım, öylesine soluksuz bir şekilde okudum desem abartmış olmam Zelihacığım. Çok önemli bir konuyu, Güneydoğu Anadolu gerçeğini öyle güzel anlatmışsın ki. Korkunu adeta bedenimde hissettim ve öfkeni yüreğimde... Sürekli olarak Doğudaki insanların yokluk çektikleri söylenir. Hizmet götürülmediği söylenir. Yazdıklarını okudukça, asıl acınacak olanların Onlar olmadığına inandım. Gençlik yıllarımız çalışarak geçer. Bize layık görülen üç kuruşluk maaşla geçinmeye, Vatanına, Milletine yararlı, eğitimli evlatlar yetiştirmeye çalışırız. Aldığımız her kuruşun vergisini bize sormadan maaşlarımızdan keser Devlet Babamız. Kendi emeğimizle ve vergisi kesilen maaşımızla aldığımız her gayrimenkul için yine her sene vergilerimizi tıpış tıpış veririz. Üstelik "vergilendirilmiş kazanç kutsaldır" diyerek. Adım at vergi, soluk al vergi...Nerdeyse hani... Çocuklarımıza yüksek öğrenim aldırabilmek için dişimizden tırnağımızdan artırarak yatırdığımız harçlar, kitap ücretleri, okul masrafları...Belli yaşa geldiğinde, sırtını sıvazlayıp, davul zurna eşliğinde askere uğurladığımız ve bazen, üzeri Şanlı Bayrağımızla örtülü, tahta bir kutu içinde gelen oğullarımız...Ne için? Bu yaşıma kadar asla Kürt/Türk ayrımı yapmadım. Bak ne güzel söylemişsin " Oysa, ben de Kürt kızıydım...Soyum Kürt olsa da, ben Türkiye Cumhuriyeti vatantaşı olup, "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyebilecek kadar, Türk'düm..." diye...Önemli olan etnik köken değil derim her zaman. Madem bu topraklar üzerinde, bu bayrak altında yaşıyor ve bu ülke nimetlerinden faydalanıyorsun, o zaman gururla "Türküm" diyebilmelisin. Diyemeyenin burada işi yok! Ama ne yazık ki böyle olmuyor. Olmadığını gördükçe, duydukça da ancak kendi kendimize öfkelenip duruyoruz. Şu an böyle büyük bir öfke içindeyim. Ne acı ki, kendi ülkende, senin vergilerinle yan gelip yatarak yaşayan insanlar arasında korunmasız kalıp, öyle bir korku yaşamışsın. Yaşattıranlar utansın. |
|
|||
|
|
||||
|
|
||||
|
![]() |
| KONUYU BU SİTELERDE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.. |
| Seçenekler | |