HABER POTASI
 
"Memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!.." M. Kemal Atatürk
Bekleyiniz...

Geri git   HABER POTASI > M. Kemal ATATÜRK

Konuya Yorumunuz..
 
Bağlantı Adresi (link) Seçenekler
  #1 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 18.09.2009, 00:33
Semra KILINÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yayın Kurulu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 04.08.2008
Yorumlar: 325
Standart Atatürk Niye mi Büyük?



Atatürk Niye Büyük !..






Akli değil nakli bilgiye itibar eden, eleştirel akıldan nasibini almamış, özgür olmanın anlamını ve değerini bilmeyen sömürge insanları değerini bilmese de, Atatürk’ün büyüklüğü rakiplerince de dile getirilmiştir.




* Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Çünkü O, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.

Bill Clinton




* O’nu sizler layıkıyla takdir edemezsiniz. Büyüklüğünü gereği kadar ölçemezsiniz. O, yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar, bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için O’na uzaklardan bakmak gerekir.

Claude Farrere




* ATATÜRK sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. Keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik.

Winston Chirchill




* Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.

Franklin D.Roosevelt




* Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.

Sir Charles Townshend




* ATATÜRK’ün askerlik tarafına hayret etmiyorum. Her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz. Fakat İsviçre Medeni Kanunu’nu kabul etmek ve Türkiye’de yürürlüğe koymak! Bu adeta dehanın da üstünde bir şey. İşte buna hayranım!

Edouard Herriot




* Askerlik dehasıyla, insanlık idealini O’nun kadar nefsinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum. Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim.

General Douglas McArthur




* Kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur.

Tarquin Olivier




* Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider.

Lenin




* Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

Adolf Hitler




* Atatürk, yalnızca tüm zamanların en iyi komutanlarından biri değil, aynı zamanda siyaset kuramının büyük filozoflarından biridir.

Jorge Blanco Villalta




* Atatürk, tarihin Türk ulusuna ve insanlığa bir armağanıdır.

Klaus Liebe




* Atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesi.

UNESCO




Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bir sözü var..

Büyük olmak için hiç kimseye dalkavukluk etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, fakat sen buna dayanıklı olacaksın. Önüne sonu gelmeyen engeller çıkacaktır. Kendini büyük değil; küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanmış olarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana “Büyüksün” derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.


Mustafa Kemal ATATÜRK

Alıntı ile Cevapla
  #2 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 21.09.2009, 12:41
 
Üyelik tarihi: 27.08.2008
Yorumlar: 19
Standart

Dünyanın kabul etmiş olduğu bu gerçekler, zamanımızda göz ardı edilip, yeni nesillere farklı bilgiler enjekte edilmeye çalışılıyor ne yazık ki.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 23.09.2009, 16:41
Semra KILINÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yayın Kurulu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 04.08.2008
Yorumlar: 325
Standart Bir Ülke Düşünün...



Öyle bir ülke düşünün ki; her şeyi ile "bitmiş, yok olmuşluğunun" çıkmazları içinde olduğu halde, 'O ülkeyi' yeniden 'var' eden ve 'var' olması için milletini toparlayan bir lider..


O'nun yürekliliğinde, O'nun kalitesinde ve kimsenin ve hiç bir devletin baskısı altına girmeye "asla müsade" etmemiş bir başka lider daha görmedi Türkiye bir daha !.. Hatta tüm dünya devletlerinin bile O'nun gibi bir liderleri olmadı asla !..


'O' sadece Türk milleti ve O milletin barındırdığı köylüsünün karşısında olduğunda, Mustafa Kemal Atatürk olduğunu unutur, asker olduğunu unutur ve On'larla "bir olurdu, On'lar olurdu."


Ülkeyi ülke yapan değerlerle bizleri tanıştıran ve bu gün bile hala daha; (ülkemde ki bazı çevreler hariç) bütün dünyanın "saygı ile önünde eğildikleri" büyük Atam; nurlar içinde yatın !


Atatürk hakkında söylenmiş olan bu sözler, "Atatatürkçü olduklarını söyleyen" ve ama aslında "O'nun gölgesinden bile huzursuz olanlara" ithaf edilir !..


Semra KILINÇ

Alıntı ile Cevapla
Konuya Yorumunuz..

KONUYU BU SİTELERDE PAYLAŞABİLİRSİNİZ..

Seçenekler

Haber Potası'nda Yapabilecekleriniz.
Konu açabilme:Hayır
Yorum yazabilme: Hayır
Resim ve yazı yükleyebilme:Hayır
Konu ve Yorumlarınızı düzeltebilme:Hayır

BB code is Açık
Smileler Kapalı
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



En son giriş saatiniz: 17:44


Gizlilik Policesi - Privacy Policy



UYARI: Haber Potası kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vs. materyal ve ürünleri kullanamazlar. Forum kullanıcı ve yazarlarının, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vs. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları; İlgili yazıyı yazan, yasayı ihlal eden forum kullanıcılarına rücu edilecektir.


Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2008-2010 Haber Potası - Telif Hakları HABER POTASI'na Aittir