HABER POTASI

"Memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!.." M. Kemal Atatürk
Bekleyiniz...

Geri git   HABER POTASI > Köşe Yazarlarımız > Semra KILINÇ (Köşe Yazıları)

Konuya Yorumunuz..

Bağlantı Adresi (link) Seçenekler
  #1 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 31.05.2010, 18:45
Semra KILINÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yayın Kurulu Üyesi

Yorumlar: 311
Standart Hain İsrail Saldırısının Suç Ortağı Kim?..

Hain İsrail Saldırısının Suç Ortağı Kim?..

İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere hücüm botlar ve helikopterle gelerek girdiler ve yardım gönüllülerine ateş açtılar. Açılan ateş sonucunda ölü ve yaralılar var..

Peki; Masum sivillerin yaralanmasında ve öldürülmesinde
“AKP hükümetinin” hiç mi payı yok?

Kasımpaşalı tavırlarla memleket yönetilemeyeceğini, diplomasi yapılamıyacağını AKP ne zaman öğrenecek?

Kişisel popülizm peşinde koşanların, dış politika uygulamalarında, “one minute” çıkışları ile bir yere varılamayacağını, Erdoğan ne zaman kabul edecek ve bu tavırlarla ülkeyi yönetmekten ne zaman vaz geçecek?..
Erdoğan’ın bu yaşanalarda, “biz/ben yaptık” oldu, düşüncesinin hiç mi etkisi yok?

Dışişleri ve İstihbarat birimleri, böyle bir olayın tahminini bile yapamadılar mı? Elbette yapmışlardır.. (!?) Bu durumda, neden gerekli önlemleri almadılar?
Gemiler yola çıkmadan önce, diplomatik yollara NEDEN başvurmadılar?

Yürüttükleri politikalar sonucunda, AKP tüm bu olanlara, zemin hazırlamış olmadı mı? İsrail kesinlikle suçludur, ancak olanlarda, AKP Hükümetinin hiç payı yok mudur?

Tüm bu soruların cevaplarını bizler biliyorken, Memleketi “yönetiyoruz” diyenlerin bilmemesi MÜMKÜN MÜDÜR??..

* * * * *

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere kendi kara sularının, hatta arama kurtarma sahalarının da dışındaki bir yerde müdahale ettiğini belirtti. Pek çok kaynak da bunu doğruluyor. Geminin İsrail'in karasularına 77 mil uzağında olduğu biliniyor. (Pek çok hukuk yorumcusuna göre bir ülkenin bayrağını taşıyan geminin uluslararası sularda vurulması casus belli (savaş nedeni) sayılabilir.

Bu durumda, uluslararası sularda yapılan bu saldırının anlamı ne?

Anlamı:

SAVAŞ NEDENİ OLABİLİR…

Ve bunun gerçekleşebilmesi için iki ülke arasında birikmiş sorunların “casus belli” sayılan eylemle patlaması gerekiyor. Türk-İsrail ilişkilerinde gelinen noktayı düşündüğümüzde, ‘İsrail’in bir Türk gemisini uluslararası sularda vurması savaş nedeni sayılabilir.’

ABD, Pearl Harbor Baskını’nı “casus belli” sayarak, 2. Dünya Savaşı’na girmişti. 1. Dünya Savaşı öncesinde Avusturya Macaristan veliahtı Ferdinand’ın öldürülmesi “casus belli” sayılmış ve Avusturya Macaristan bu nedenle savaş başlatmıştı.

* * * * *

Dillerde dolanan, zihinlerde şekillenen üçüncü dünya savaşına zemin mi hazırlanıyor?.,

İran, ‘İsrail’in sonu geldi’ dedi mi, demedi mi?

İran İsrail’e müdahale etmeye kalktığı takdirde, ABD dışarıdan bakmayacaktır!.. Aksine, şu ana değine saldırmak istediği ama başaramadığı İran’a savaş açacaktır..

Sonuç: Büyük İsrail Projesinin önünde ki en büyük engel olan İran ortadan kaldırılmaya mı çalışılacaktır?

Şu anda, İsrail tarafından yardım gemilerine yapılan saldırı, tüm bunların tetikleyicisi olur mu?
Olabilir!..

Bu yüzden, İsrail’in yaptığının savunulacak bir tarafının olmamasına rağmen; Ortadoğu'da ki sıcak çatışmanın dışında kalan Türkiye’nin bu sıcak çatışmanın içine çekilmeye çalışılıyor olma ihtimali göz ardı edilmeden olaya yaklaşılmalı ve olay bu noktaya çekilmeden önce, Türkiye’de ki yönetimin, “ sertleşerek, dünyayı uluslararası yaptırıma teşvik etmesi” gerekiyor.. Politikasını sertleştirerek, siyasi yaptırımlar peşinde olmalıdır!..

Olayı, “TSK duruma el koysun”a getirenler bile var..
Bu; TSK’yı dillerine en ahlaksız biçimde dolayanlar ve kendi hatalarının açığa çıkmasından dolayı telaşlanan ve başları sıkıştığı için, TSK’yı hatırlayan ve sorumluluğu Orduya yükleyerek sıyrılmaya çalışmaktan başka bir şey değildir..

TSK nerde, ne zaman, hangi koşullarda savaş başlatacağını bilir.. Siz önce bu konuda, “doğru bir politika izleyin ve siyasi yaptırımlarınızı uygulayın” ve bunların arkasında durun!...

Semra KILINÇ
31 Mayıs 2010

#2 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 01.06.2010, 21:58

Yorumlar: 13
Standart Olay günler öncesinden belliydi.

Semra hanım benim de kafama takılan Arınç’ın şu sözleri oldu.. Arınç, "Olay günler öncesinden belliydi" dedi..

Gazze'de yaşanan saldırı sonrasında hükümet adına Başbakan Vekili Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç, gemide ölenlerin rakamını, İsrail'i kaynak göstererek söyleyebildi; Gemilerde kaç kişi olduğunu bile kesin olarak söyleyemedi. Başbakan Vekili, "Saldırı haberi gelince ne yaptınız?" sorusu üzerine "Olay günler öncesinden belliydi" ifadesini kullandı Arınç, rakamlar için İsrail kaynaklarını gösterdi

Arınç'ın bir soru üzerine “AKP hükümeti olarak yardım gemileri üzerinde bir sorumlulukları olmadığını” vurgulaması ne anlama gelmektyedir??

Bu yardım gemilerinin, Gazze’ye gitme planlarını hiç kimseye danışmadan “birilerinin yaptığını mı” ima ediyor?

Böyle bir şey mümkün mü?

Yoksa yardım gemileri yola çıkmadan önce, hükümetin kararlı bir şekilde İsrail ile yapmış olması gereken diplomatik girişimleri yapmadıkları için sorumluluklarının altında ezilmemek adınamı böyle bir açıklama yapmak ihtiyacını hissediyor?

Madem "Olay günler öncesinden belliydi” sormazlar mı “önlem olarak ne yaptınız” diye..

Selma Ödül
  #3 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 01.06.2010, 22:07
Yayın Kurulu Üyesi

Standart Arınç’ın önemli (!) açıklaması..

“Hiç kimse bizden bu olay sebebiyle İsrail'e savaş ilan etmemizi beklemesin. Böyle bir şey olmaz. Mümkün de değil, doğru da değil”.

Arınç’ın bu açıklama ile ne yapmaya çalıştığı ortadadır..

Tamam, savaş ilan edilmesin, ama “savaş ilan etmeyeceğiz” diyerek olayların daha en başından İsrail’in eline neden koz veriliyor?

Bu tabana verilen bir mesaj mı?

“Biz ayaktayız, gereken yapılacaktır! Biz askere ihtiyaç duymadan yaparız bunu!” demek mi istiyor..

Ama aynı Arınç’ın, yardım konvoyuna saldırı sonrasında, Başbakanlıkta yapılan kriz toplantısında akıl danıştıkları arasında kimler vardı?

Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner..

Korgeneral Mehmet Eröz’e düne kadar Ergenekoncu suçlaması yapanlar ve sanık olarak sorgulanmasını sağlayanlar, şimdi aklına ihtiyaç duyuyorlardı.. (!)

Semra KILINÇ
  #4 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 04.06.2010, 16:33
Yayın Kurulu Üyesi

Standart Sayın ÖDÜL...

Kesinlikle haklısınız Selma Hanım…

Aynen sizinde belirttiğiniz gibi, “yardım gemileri yola çıkmadan önce, hükümetin kararlı bir şekilde İsrail ile yapmış olması gereken diplomatik girişimleri yapmadıkları için, sorumluluklarının altında ezilmemek adına" böyle bir açıklama yapmak ihtiyacını duydular.

Zaten konunun karışıklığı da özellikle bu noktada başlıyor..

Bu gemiler elbette hükümetin bilgisi dahilinde yola çıkarıldılar..
Ama Arınç, “AKP hükümeti olarak yardım gemileri üzerinde bir sorumlulukları olmadığını” söyleyerek en ucuz ve kolay yolu seçmiştir..

(Her şey istedikleri gibi gitse idi ama, “bakın biz yaptık ve oldu” söylemleri ile konu üzerinden çok hızlı bir şekilde nemalanmayı da iyi becereceklerdi ama..)

Başbakan Erdoğan’ın bilgisi ve onayı olmadan İHH kendi kafasından böyle bir organizasyonu yapmaya kalkışmaz!..

En büyük saçmalık ise, "Tam Bağımsız Bir Türkiye" olmadığımız halde, yani hala ağabeylerimizin (!) buyruğu ile (ABD-AB) ülkeyi yöneten bir zihniyetin, "bir başka ülkeye YARDIM VE AĞABEYLİK yapması, (üstelik kendi ülkesinde bunca perişan vatandaş aç yatağa girerken) kurtarıcı konumuna soyunması samimiyetsizlik ve ahlak dışıdır!..

Ayrıca kafamı bulandıran bir başka konuyu da yazmadan geçmeyeceğim…

Sınır güvenliğimizin TSK’den alınıp, özel birimlere devredilmesi, bir hafta içinde 12 askerimizin şehit edilmesi ve her seferinde “TESADÜFEN” Erdoğan’ın çok, çok meşgul olması, genellikle çok önemli olaylar patlak verdiğinde yurt dışında olması, ( son olarak İsrail’in Türk gemisine baskını ve sivilleri öldürmesi süreci dahil) Erdoğan’ın yine Türkiye’de olmaması inanınız, TESADÜF, hep tesadüf!!...

Semra KILINÇ

Konuya Yorumunuz..

KONUYU BU SİTELERDE PAYLAŞABİLİRSİNİZ..

Seçenekler

Haber Potası'nda Yapabilecekleriniz.
Konu açabilme:Hayır
Yorum yazabilme: Hayır
Resim ve yazı yükleyebilme:Hayır
Konu ve Yorumlarınızı düzeltebilme:Hayır

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

En son giriş saatiniz: 02:38

Gizlilik Policesi - Privacy Policy

UYARI: Haber Potası kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vs. materyal ve ürünleri kullanamazlar. Forum kullanıcı ve yazarlarının, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vs. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları; İlgili yazıyı yazan, yasayı ihlal eden forum kullanıcılarına rücu edilecektir.

Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2008-2010 Haber Potası - Telif Hakları HABER POTASI'na Aittir