HABER POTASI

"Memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!.." M. Kemal Atatürk
Bekleyiniz...

Geri git   HABER POTASI > Köşe Yazarlarımız > Semra KILINÇ (Köşe Yazıları)

Konuya Yorumunuz..

Bağlantı Adresi (link) Seçenekler
  #1 (Konu/Yorum Adresi)  
Alt 01.06.2010, 21:40
Semra KILINÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yayın Kurulu Üyesi

Yorumlar: 311
Standart "Gemiye Saldırı" Hesaplarımı Bozdu?

"Gemiye Saldırı" Hesaplarımı Bozdu?

Öncelikle, her ne olursa olsun savunmasız insanlara karşı gerçekleştirdiği bu saldırı sebebi ile İsrail’i bir kez daha kınıyorum..

Ama bu facianın da “ben geliyorum” dediğini de yine bir kez daha hatırlatmak istiyorum..

İsrail, gemileri vuracağını bas bas bağırarak söyledi.. Blöf gözü ile bakılamaz bu söylemlere.. Nihayetinde İsrail terörist ruhlu bir ülke..

Burnuma kötü kokular geliyor..

Soru:
Yardım gemileri yola çıkmadan önce, hükümetin bu konuda en ufak politik bir adım atmadığını ve diplomatik bir girişimde bulunmadığını yazmıştım...
Söz konusu olan, “yerine ulaşması gereken yardım malzemeleri ise, uluslararası ortam hazırlanarak neden destek alınmadı” diye de sormuştum.. Ve hatta “aynı yardım, Birleşmiş Milletler desteği ile gönderilemez miydi?” demiştim…

Şimdi kendi kanaatime göre yanıt vermek istiyorum..

Gönderilemezdi!..

Eğer sizin plan ve projelerinizde başka hesaplar var ise, O hesaplar tutmayacağı için gönderilemezdi!..

“Beklenen, daha doğrusu ‘gerçekleşmesi’ istenen bir eylem miydi bu?”

Cevap:
Yine şahsi kanaatim, yayınlanan haberleri izlediğimizde; (detaylara inildiğinde) bir karışıklıktır gidiyor..

1-Diğer gemilere dokunulmaması, sadece Tük gemisine baskın gibi..

2- İsrail’in dur ihtarına diğer gemilerin uyması, Türk gemisinin ısrarla yola devam etmesi gibi..

3- İsrail botları bizim gemiye limana yanaşmalarını söylüyor (arama yapacaklar ve sonra yardımları yerine götürmelerine izin vereceklerini söylüyorlar..)
Bizimkilerin cevabı; “Rotamız Gazze” oluyor ve yola devam ediyorlar…

Peki emre uyulsa idi ne kaybedecektik??..

“Madem korkacak bir şeyiniz yoktu!.. Madem gemide sadece ve sadece yardım malzemesi taşınıyordu”
NEDEN bu inatlaşmayı yaşamayı tercih ettiler?

Mutlaka ve mutlaka “saldırmaları” mı isteniyordu?

Evet, cevabı olmayan (bence bunların cevabı da asla olmayacaktır) bir yığın soru duruyor karşımızda…
Bu durumda, “gemidekilere nasıl davranmaları gerektiği hakkında, taktikleri verenler” (!) en az İsrail kadar katil olmuyorlar mı??..

Ben, hiç değilse muhalefetin bu soruları gündeme taşımasını istiyorum!..

* * * * *

Bize yaşatılan ve Türkiye’nin aldığı kaçıncı darbe bu? Hükümetin ilk yıllarında gerçekleşen 'çuval' olayı gibi, daha ne kadar bu ülkenin ve milletin onuru ile oynanmasına izin verilecek?

Şu ana değin hükümet adına konuşan Erdoğan ve Arınç’ın açıklamalarına baktığımızda, “kayda değer bir yaptırım” görünmemektedir..

Erdoğan İsrail’e karşı çok sert konuşmuş lanetlemiş olabilir.. Ama bu sert konuşmayla, ve “bir askeri tatbikatın ertelenmesiyle, ya da çocukların oynayacağı bir futbol turnuvasının iptali” ile olmaz bu işler!..

Türkiye şu ana değin, ne ekonomik ilişkisini dondurmuştur, ne de askeri anlaşmalarını iptal edebilmiştir!..

Elçimizi geri çekmemiz ise; bu güne değin her diplomatik krizde, adeta çocuk oyununa çevrilmiş, olaylar az dindiğinde yeniden görev alması sağlanmıştır!..

Yineliyorum; bu siyasi bir ayak çalımı idi, ancak hesaplar tutmadı ve hatta geri tepti diyebiliriz.. Hükümet bu yardım gemileri üzerinden nemalanmaya kalktı.. Uluslar arası bir destek almadan, ve hatta İsrail’in tüm tehditlerine rağmen, gemiler yola çıkarıldı, çoluk çocuk (!) dahil..

Plan hazırdı:

Sandılar ki; İsrail durduracak gemiyi, insanlar bir yere kıpırdayamayacak, mağdur konuma düşecekler.. Ve Türkiye dünyaya ‘acil yardım’ çağrısı yaparak İsrail’i “yardımlara engel oluyor gemiyi ve insanları rehin aldılar” diyerek şikayet edecek ve tüm dünya kamuoyunu yanına alacaktı…
İsrail ise, dünyanın baskısı karşısında pes edecek, gemileri yanaştıracak ve yardımların dağıtılmasına izin verecekti!!..

E.. bu durumda da Erdoğan’ın “İsrail’i pes ettiren adam olarak” önlenemez yükselişi hesapları tutacak ve hükümet geri dönülemez bir şekilde kazanacaktı!!..

Senaryo tamamdı...

Ama dedim ya "geri tepti" çünkü kötü hazırlanmıştı!..

Şimdi sıra İsrail’e sözde “kafa tutuş” (!) ve sözde birkaç abuk sabuk “önlemlerle” tabanına yolladığı mesaj!..

Bu eylemin sonuçları resmen “siyaset” kokmaktadır..

Tamamen seçim öncesi ayarlanmış olan bir tezgah!..

* * * * *

Gemidekilerden biri eşiyle görüşme yapmış.. Eşi yaptıkları görüşmeyi televizyonda anlatıyor.. (Kadın cahil.. Kadın lafın sonu nereye varacak bilemiyor!..)

Diyor ki: “Eşime, ‘bak İsrail gemilere saldıracak diyorlar, dikkat edin’ dedim, O’da bana, ‘inşallah saldırırlar zaten bizim istediğimiz de bu’ dedi” (!?)

Var mı ötesi?..

VAR!..

İHH ve yardim konvoyunun bu bölgeye “olay çıkmasını” bekleyerek gittiği iddia ediliyor!.. Planlar sivil insanlar bile kullanılarak uygulanmaya devam ediyor..

İsrail’in yardım gemilerine saldırması sonucunda da halk (haklı olarak) galeyana geliyor, (tam da istendiği gibi) ve her ne hikmetse yine tam da bu günlerde, TSK sınırlardan çekiliyor ve yerine özel güvenlik birimleri konuluyor. http://www.haberpotasi.com/forum/gun...cekiliyor.html

Gel de şimdi, bu işin içinde “çok derin başka hesaplar var gibi görünüyor” deme!..

Semra KILINÇ
01 Haziran 2010

Eklenmiş Resmin önizlemesi
gemiye-saldiri-hesaplarimi-bozdu-mm_saldiri.jpgek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  mm_saldiri.JPG
Görüntüleme: 1044
Büyüklüğü:  23,3 KB (Kilobyte)  
Konuya Yorumunuz..

KONUYU BU SİTELERDE PAYLAŞABİLİRSİNİZ..

Seçenekler

Haber Potası'nda Yapabilecekleriniz.
Konu açabilme:Hayır
Yorum yazabilme: Hayır
Resim ve yazı yükleyebilme:Hayır
Konu ve Yorumlarınızı düzeltebilme:Hayır

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

En son giriş saatiniz: 02:35

Gizlilik Policesi - Privacy Policy

UYARI: Haber Potası kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vs. materyal ve ürünleri kullanamazlar. Forum kullanıcı ve yazarlarının, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vs. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle Haber Potası’nın üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları; İlgili yazıyı yazan, yasayı ihlal eden forum kullanıcılarına rücu edilecektir.

Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
Copyright © 2008-2010 Haber Potası - Telif Hakları HABER POTASI'na Aittir